– Skager er et godt produkt

Vi i Båtliv har jo testet Skager, og vi synes det er en formidabel liten båt, sier Frode Pedersen fra Båtliv. I flere år har han fulgt båtene fra verftet i Langesund. – Jeg tror flere og flere vil tilbake til det litt rolige båtlivet, det er jo tross alt det man søker når man er på sjøen»

Etter en hel turne med båtmesser, er det tydelig å merke at det tradisjonelle snekkelivet slettes ikke er dødt. Hittil i år har Skager vært representert på hele syv båtmesser, og responsen fra publikum har vært overveldende. I en tid som denne er det nok mange som søker tilbake til det man kan kalle «urbruken» av fritidsbåter, hvor man tøffer rolig avsted for å se og oppleve. Båten er konstruert for de røffe forholdene man må regne med i Norden. – Fordelen med en snekke er jo at man kan kose seg på sjøen, ikke bare kjøre fort- Sier Paul Lødøen. Han er en av mange som har vært innom Skager sin faste stand mellom Windy Boats og Viknes Båt og Service, på Sjøen for Alle. -Hvis jeg skulle kjøpt meg en båt til nå skulle jeg kjøpt meg en snekke, og sannsynligvis en plastsnekke, sier han. Mange av de vi snakker med er opptatt av å ha en båt som har de samme verdiene med sjødyktighet og pene linjer fra gammelt av, men med minst mulig vedlikehold. Det gode sjøliv for meg er beina på motorkassa, og kanskje en god pils, sier Lødøen.

Norges første hybridbåt
På Sjøen for Alle 2010 ble Skagers nye hybridsatsning lansert. Til tider sto folk i kø for å se under motorlokket på båten. – Den blir enda mer spennende nå, som Skager kommer som norges første hybridbåt. Det vil si at man kan tusle rolig inn på elektrisk motor i havner, og så kan du bruke litt mer motorkraft når du fisker og trenger det, sier Pedersen fra Båtliv. Båten ble også kåret til messens båt av Båtlivs lesere: Miljøbåt ble lesernes favoritt

Les også:
«Produsenten Skager slutter ikke å overraske» – VG Nett

Haakon R. Hansen, direktør, Yanmar Norge og Erling Nilsen, daglig leder, Skager Service AS, diskuterer den nye hybridløsningen

Haakon R. Hansen, direktør, Yanmar Norge og Erling Nilsen, daglig leder, Skager Service AS, diskuterer den nye hybridløsningen

Skagers stand på Dra til Sjøs i Arenum messesenter i Bergen

Skagers stand på Dra til Sjøs i Arenum messesenter i Bergen