Stille til havs og dansk hygge på land

Lysets land
Det begynte med regn i Skagen, men etter kort tid løsnet skydekket og vi ble møtt av klar blå himmel utenfor Frederikshavn. Vår Yanmar 20 hk gir oss en god fart på omkring 8-9 knop og etter kort tid passerer vi forbi Læsø. Øya som ligger midt i mellom Frederikshavn og Göteborg er den største i Kattegat. Før i tiden var øya hjem for mange seilere, i dag er det et yndet mål for turseilere, med mange norske og svenske seilbåter å se der. Videre syd er det igjen kun hav å se. Vi er hvertfall så langt fra land at den danske kysten ikke gjør noe stort nummer av seg. Med lun vind i ansiktet nyter vi noen deilige timer i Kattegat. Idyllen topper seg når vi ser den røde solen gå ned i vest. Nordjylland som også blir kalt «lysets land», har virkelig gitt oss noen fine timer i aftenssolen!

Vi nyter den blå timen i Kattegat

Vi nyter den blå timen i Kattegat

Solen går ned i vest over Danmark

Solen går ned i vest over Danmark

Etter at solen har gått ned, har vi omkring 1-2 timer med nattseilas inn mot Fiskeleje; Bønnerup Strand. Kort tid etter er også den klare stjernehimmelen på plass. Vi skimter snart Gjerrild Fyr som ligger Nordøst på Djursland, og etter litt kan vi se det røde og grønne lyset som skal geleide oss trygt inn mellom moloene i havnen.

Dansk hygge
På land litt lenger inne i havnen ser vi to mennesker stå alene. Vi fleiper med at de har fulgt oss online, og er kommet for å ta oss i mot. Og tro det eller ei, fleip skulle bli fakta. Charlotte og René Sørensen har fulgt oss hele veien fra Norge. De hadde sett på vår GPS posisjon at vi holdt kursen mot Bønnerup hvor de har ferie i sitt sommerhus. De er veldig hyggelige og ønsker oss velkommen da det ikke er et eneste hotell i byen som har åpent. I sommerhuset ved havnen ventet ost og et lite glass rødvin på de fortapte sjømenn fra Norge. Se film fra etappen:

Mange takk til våre trofaste seere Charlotte og Renè Sørensen som tok oss så godt imot i Bønnerup Strand!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.