Klinkbygde båter

Danmarkspremiere
Det var med stor optimisme at Skager 660 ble introdusert i Danmark for første gang. Responsen for den etterhvert nokså kjente båten var overveldende, og danskene er tilsynelatende glad i båtlivet som Skager representerer.

Har sansen for klinkbygde båter
Etter ti dagers utstilling på Både i Bella, i København er konklusjonen klar; mange dansker har sansen for klinkbygde båter. Jeg har et forhold til klinkbygde båter likesom andre har til formel 1 biler, sier Niels Parsner. Han er ikke alene om sin interesse. I løpet av kort tid er Danmark blitt beriket med flere båter av typen Skager 660, og når isen går vil de bli å se i Københavns «deilige» kanaler.

Fakta:
Orginalt er Skager 660 støpt over
en gammel norsk klinkbygd trebåt.
Glassfiberskroget som i dag danner
den moderne snekken, viderefører
de nostalgiske verdiene. Fordelen
er bare at skroget krever mye mindre
vedlikehold enn det den orginale
trebåten gjorde.

Les også:
Klinkbygde båter – Wikipedia