Norsk båtbyggerkvalitet

på verdens største båtmesse.

Det er fortsatt vinterkulde og is mange steder, men noen varmegrader lenger syd er båtsesongen for fullt i gang. Boot Düsseldorf i Tyskland regnes for å være verdens største båtmesse, med over 200.000 besøkende. Blandt millionbåter og cabincruisere opp til 122 fot, finner du den norske tradisjonssnekken Skager 660.

Se også:
“Nordisches Volksboot” – Båttest “Skipper” (Tysk)

Rødt, hvit og blått
Blant de 1568 utstillerne fra 55 land, finner du Skager 660 i hall nr. 9. Sammen med en gruppe andre kjente varemerker fra Norge, som, Joda, Nidelv, Marex, Viknes, Hydrolift og Windy, representerer båten den skandinaviske båtbyggerkvaliteten. For mange europeere er rødt, hvitt og blått synonymt med god sikkerhet til sjøs og god båtbyggerskikk. – Kvalitet er veldig mye, men ikke alt! sier Knut Heiberg-Andersen i Windy Boats AS. – Pris er også viktig. Vi må ha et kommersielt forhold til den kvaliteten vi bygger, sier han. Når det er sagt, så er jo norske båtbyggere en målestokk for andre produsenter i Europa, når det gjelder kvalitet. Vi henger alltid det norske flagget på våre båter, som skal henge der så lenge utstillingen pågår – det vekker folks oppmerksomhet. Det er et vakkert flagg, som symboliserer høy kvalitet, avslutter Andersen.

Skager 660 ønsker å beholde det norske særpreget videre inn i fremtiden. Både med tanke på de nordiske linjene og med tanke på kvalitet. – En båt produsert etter stolte tradisjoner i et land med en langstrakt kystlinje, har livsrett. Og det er det vi mener vi kan bidra med i Europa, på verdens største båtmesse, sier Erling Nilsen i Skagerboat.

skager_stand3

Skager 660 stand, Düsseldorf

Enorm doning
Messens trekkplaster og største båt er altså 122 fot. En Elegance fra Drettmann Group. Båten har egne lugarer for mannskap, og eget bad i hver lugar. Båtens to kjøkken, eller bysser finnes henholdsvis på flybridge, og på hoveddekket. Fremdriften leveres av 2 stk MTU 4000 series. 3650 hK på hver.

Den største båten på en messe, noensinne!

Se også:

“Nordisches Volksboot” – Båttest “Skipper” (Tysk)
Verdens største flybridge – Båtliv

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.